dimecres, 6 de setembre del 2017

Germana Roser Morera, missionera al Congo

«EI camí és llarg, però porta cap al Pare», eren les paraules confiades de la germana Roser Morera, missionera del Sagrat Cor de Jesús, poc abans de morir a Madrid, a la residència de germanes malaltes de la seva província.
Roser Morera Serdà havia nascut a Barcelona el 17 d'agost del 1938. Ingressà a la Companyia Missionera del Sagrat Cor de Jesús i després d'un temps de preparació a París, el 14 d'octubre 1967 va marxar al Congo; un país que va deixar per darrera vegada, ja malalta, el juliol del 2014 després de gairebé 47 anys de servei abnegat. Estigué a Kinshasa, a la parròquia de Sant Eloi i Sant Joan Muzey. Juntament amb l'atenció pastoral també va treballar en l'escola d'invidents.

Es va encarregar de la construcció de la casa Zonal de N'Dolo. També estigué destinada a Mwilambongo, a Koshimbanda.
Fou superiora regional tres anys. EI 1987 fou destinada a Matshi. Dues religioses africanes de la Companyia, Adelline i Marie Claire escriuen: «Érem joves d'entre 18 i 19 anys quan el Senyor ens va fer desembarcar en un, sòl llunyà al costat del Llac Matshi. Allí vam néixer a una nova família en la qual la germana Roser havia de tenir un paper molt important com a acompanyant en els nostres inicis de vida missionera. De seguida vam trobar en ella la figura d'una mare convincent que ens inspirava una gran confiança i amor. I vam començar a anomenar-la "Mère nourricière", és dir la mare-dida, la que ens guardava i ens guiava.
La seva tendresa maternal fou indispensable per al nostre creixement humà, espiritual i com a religioses de la Companyia Missionera.»
De retorn a Kinshasa va treballar en el Centre minusvàlids i diabètics. La germana Roser era una pedagoga entusiasta i tenia una gran capacitat de relació. S'interessava per tot. La germana Elvira Bosch que va marxar amb ella la primera vegada al Congo declarava: «Anava on veia que realment la necessitaven, allí on podia ser útil, i posava ànima, vida i cor en allò que feia
Roser Morera fou també des del cor de l'Àfrica una fidel seguidora de Catalunya Cristiana. Ella i la seva germana Maria, traspassada recentment, van participar del cinquantè pelegri- natge a Terra Santa organitzat pels Amics de Catalunya Cristiana l'agost del 1996. En una carta seva datada a Madrid el 25 de maig passat em deia: «Des de la meva limitació i malaltia us animo a tot l'equip a continuar aquesta tasca magnífica d'evangelització de la nostra terra. Mossèn Jaume, confio en la seva pregària més ara en què la fita d'aquell Mar de Galilea que "avança en aigües profundes" el tinc, sembla, molt a la vora.» Així ha estat.
En pau reposi.

Jaume Aymar i Ragolta
Director de «Catalunya Cristiana»
i Ràdio Estel 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

UNA MISIÓN CON CARISMA

¿Qué es la Obra de Propagación de la Fe ¿Qué es la Obra de Infancia Misionera ¿Qué es la Obra de San Pedro Apóstol? ¿Qué es la Pontificia Unión Misional?

Novetats

MATERIALS VOCACIONS NATIVES 2024

PROPOSTES MISSIONERES PERA JOVES

MISSATGE DEL PAPA-Jornada Vocacions

SUPERGESTO EN FORMAT DIGITAL


Videos


Accedeix a la llista clicant el boto superior dreta.